Thomas

Vol ongeloof kijkt de man ons aan. Hij lijkt er weinig van te geloven. Zeker is dat wat we aanbieden en hij meeneemt, echt is wat het is. Hij betaalt, neemt zijn spullen en verdwijnt. Waarschijnlijk zit ie nu hoofdschuddend in de auto; ongelovige Thomas.

Het weer bij elkaar voegen van ons drijvende huishouden van de afgelopen jaren met ons “pied a terre” maakt dat we veel over houden. Niet alles past nu eenmaal op de nieuwe boot. Ook van de boot en navigatiespullen gaat niet alles mee naar ons nieuwe verblijf; wat moet je uiteindelijk met twee kaartpassers in deze tijd van elektronische kaarten?

Er zit weinig anders op dan er mee de markt op te gaan; de plaats van vraag en aanbod. Dozen vol  hebben we de afgelopen weken al weer in roulatie gebracht, de snelheid zit er vanaf het begin aardig in. Met “ophalen of verzenden” hebben we er een dagtaak aan. Menig ophaler vraagt naar de achtergrond; immers wat is nu mooier dan weten dat je nieuw verworven bezit, altijd bij een “oud oma’tje in de garage heeft gestaan”.

Vol overgave doen we de klant uit de doeken hoe het ons is vergaan; weinig in de garage dus, maar aan oude oma’s geen probleem –twee zelfs.

Niet iedereen slikt het verhaal onmiddellijk –hoewel sommige ook nog de website en de boektitels willen weten. Voorzichtig bereidt de klant de aftocht voor, liever een geloofwaardiger verhaal dan nog veel meer tijd aan deze fantasieën besteden.

Misschien moeten we het anders doen en vertellen dat we ons graag met “wannabee” fetisch hebben willen omringen; doen we het “zo goed als nieuw” en “altijd in de garage gestaan” ook wat meer eer aan.

Twee vrouwen –oma’tjes nog wel- die dat doen waar een echte zeeman alleen van kan dromen, is misschien voor het ego wel erg veel van het goede.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s