Blond?

Heel voorzichtig gloeit de verlichting feller op. Gedachteloos druk ik de schakelaar wat langer in. Soms voel ik me net een holbewoonster die in één keer probeert vanuit de steentijd in het computertijd wortel te schieten.

Ondanks dat  we er 12 jaar geleden met ons neus boven op hebben gezeten, duurde het zeker een jaar voor we de kneepjes van de technische installaties aan boord wisten te doorgronden. Hele schema’s en plattegronden heb ik getekend om te bevatten wat, waar en hoe op elkaar in kon grijpen.

In tegenstelling tot de vorige keer, 12 jaar geleden, heb ik dit keer een uitgebreid schema van alle elektrische connecties tot mijn beschikking. Toch lost ook dat nog steeds niet ieder raadsel op.

Al bij de eerste kennismaking met de Scalare kom ik een indrukwekkend apparaat tegen dat als “dimmer” in het schema staat vermeld. Langzaam aan – soms erg langzaam- kom ik er achter wat er aan geheimen in de boot schuilt. Alleen die dimmer, het lukt me maar niet daar wat meer licht op te laten schijnen. En het is al zo beperkt.

We vragen het de vorige eigenaren. Misschien weten zij waar de draaiknop van de dimmer is. of eventueel de afstandsbediening. Misschien ligt ie wel extra goed opgeborgen aan boord. Maar helaas, ook zij kunnen ons niet helpen.

Tot ik maanden later nog steeds niet weet hoe ik er mee  verder moet.

Een mooie schakelaar schakelt ze prachtig aan en uit, maar verder, van dimmen geen spoor.

En dan op een dag vergeet ik mijn vinger van de knop te halen. Hel, heel langzaam neemt het licht niveau toe. Verbijsterd over deze noviteit, haal ik mijn vinder nog steeds niet weg. En ziet, het licht niveau neemt net zo gemakkelijk weer af.

Ik schreef het al, soms duurt het even voor ik een zo’n laatste geheim ontsluierd heb.

Dom? Blond?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s